loading

ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО НАШИОТ СВЕТ!

Информативните емисии на нашите телевизии се секогаш меѓу најгледаните.
Но дали можете да замислите вести во кои што главната улога ја имаат деца од предучилишна возраст и токму тие секојдневно да бидат презентери, новинари и репортери?

Водени од таа идеја решивме да ги реализираме првите „МИНИ ВЕСТИ“ кои што ќе го привлечат детското внимание со најразлични забавни, културни, спортски, музички и едукативни содржини адаптирани и наменети токму за нив, но подеднакво интересни и за возрасните кои во тие минути сигурни сме ќе имаат насмевка на нивните лица и за момент ќе заборават на нивните секојдневни проблеми.

„МИНИ ВЕСТИ“ има за цел да го собере целото семејство пред тв екраните. А децата и возрасните со внимание да ги следат вестите кои ќе ги подготвуваат и презентираат малите „новинари“.

НАЈНОВИ ОБЈАВИ

(ГАЛЕРИЈА) Нашите репортери на теренските снимања во јануари

Во месецот јануари имавме навистина интересни гости о нашите МИНИ ВЕСТ...

Зошто повеќето цртани јунаци се со жолта боја?!

Сунѓер Боб, Симпсонови, птичката Твити, Вини Пу и уште многу цртани јуна...

Од кога се пишуваат писма?!

Живееме во време на интернет, мобилни телефони и компјутери каде порак...

ПРОДУКЦИЈА: